Страници

вторник, 24 януари 2012 г.

Powered by 220V

За пореден път в професионалната си кариера се сблъсках с Dell за инсталация и конфигурация. Досегашният ми опит показваше страхотни безумия и още щом видях марката заподозрях, че няма да е безболезнено, но все пак поех ангажимента.

Конкретния уред на инквизицията се наричаше Inspiron 5100 и най-общо казано представлява 4 килограма съвкупност от лош дизайн и проблеми.
За начало теглото - да, наясно съм, че е стар модел, но за тия размери би трябвало да е наполовина.
Лошия дизайн - единствените 2 USB порта са завряни отзад точно между видео и TV out портовете.
Проблемите - въпреки гордо седящата лепенка
това нещо не успя да се разбере с никакъв интернет под съответната операционна система, въпреки, че разпознаваше без проблем мрежовата карта и според device manager-а нямаше неинсталиран или неработещ чарколяк и в крайна сметка ситуацията стана:
Тук вече проблеми нямаше. Или всъщност бяха други проблемите. Трябваше да се сетя предварително, защото просто нямаше начин лаптоп на Dell от ниския клас да няма pulse audio, чийто микрофон по-подразбиране е заглушен и трябва да се правят акробатики, за да се подкара. Е, за разлика от всичките му там прозорци* и АйСиктири* и т.н. тук проблемите имат решение и съответно точно след 2 дена мъка с мрежата на прозореца* и 2 часа инсталация на африканската дума, която означава, че слака е прекалено сложен* имах напълно работещ и функционален лаптоп Dell от нисък клас.

Dell - designed for windows, powered by Ubuntu.



*Ако смятате тези писания за неясни се опитайте да разберете смисъла на "Добавяне на сметките в менюто на системния поднос"
Ако все пак не успеете да разберете след 2-3 седмици ще публикувам значението му на нормален английски език :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар