Страници

понеделник, 13 август 2012 г.

Истински истории по вицове


Двама полицаи стоят на кръстовище. При тях идва чужд турист и пита на съответния език: 
- Говорите ли английски? 
- Не. 
- Говорите ли френски?
- Не.
- Говорите ли немски?
- Не.
- Говорите ли италиански?
- Не.
- Говорите ли испански?
- Не.
Туриста казал още нещо и си тръгнал. След малко единият полицай казал на другия: 
- Виж какво, трябва да научим чужди езици. 
- Ами, няма никакъв смисъл. Този, като знаеше пет езика, пак не се оправи...


***

Имах удоволствието да обикалям рано сутринта в района на Пиротска и Ботев и станах свидетел на вица. Докато отивах в едната посока (с градски транспорт) забелязах общински полицай, сложил метална барикада и махащ с палка на ъгъла на тези улици. Барикадата се намираше точно до трамвайните релси на Пиротска. До тях - спрял автомобил, а до него човек, който обяснява нещо и много ръкомаха. Когато идва трамвай в едната посока човека се качва чинно в автомобила и го мести от другата страна на улицата, а като дойде и от там трамвай - обратно.

30-40 минути по-късно бях забравил за случката и се връщах пеша (търсейки нещо за закуска). О, изненада - гореописаната ситуация си беше същата. Понеже бях пешеходец се приближих да видя за какво става дума. Полицая седи мълчаливо, гледа другия мъж с влажен кравешки поглед като препикано мушкато и кротичко си маха с палката. Другия мъж иска обяснение защо е затворена улицата и как да си стигне до дома. На много езици - аз чух английски, руски, немски, френски, италиански и ръкомахайки доста живописно. Ефект нулев.

Аз съм си сеирджия. Не се намесих съответно. Някакви други хора, обаче периодично се спираха и се опитваха да посредничат между полицая и чужденеца. Не слушах как точно се развиваше това посредничество, но като цяло нямаше успех.

Няма коментари:

Публикуване на коментар